Wat is een Virtual Assistant?

 

Virtual Assistant, virtuele assistent of VA. You name it. Maar wat is een Virtual Assistant en waarvoor heb jij er een nodig? Het meest algemene antwoord: een VA is een zelfstandig professional die jou en je business op virtuele basis ondersteunt. Mijn antwoord? Hier komt ‘ie!

The difference between ‘should do’ and ‘have done’

Het hele ondernemen brengt veel meer met zich mee dan je verwacht had. Iedere nieuwe klant zorgt voor extra omzet, maar ook voor terugkerende afspraken in je agenda, e-mails, offertes, facturen en eventuele betaalherinneringen. Dat keer 10, 100 of misschien wel 1000, zorgt voor een waslijst een kleine ‘should do’ taakjes.

Je voelt past rust wanneer je al die taken hebt afgerond. But guess what? Ze blijven terugkomen. Gelukkig maar, want dat betekent dat je business goed gaat! Stel je eens voor dat je al die kleine ‘dat doe ik wel even’-taakjes kunt loslaten? ‘Have done’, dat geeft rust.

Een Virtual Assistant is het geheime wapen dat jouw business helpt groeien

‘Het hoort er nu eenmaal bij’ en daar heb je helemaal gelijk in. Je komt er niet onderuit en als je dat wel probeert, zijn de gevolgen niet heel goed voor je business. Heb je al die kleine to do’s wel eens bij elkaar opgeteld? Dat ene uurtje, die vijf minuutjes of dat avondje met je laptop op schoot? Beeld je eens in wat je met die tijd zou kunnen doen. Een paar voorbeelden:

Ideeën die al maanden op de plank liggen, kun je eindelijk uitwerken

Je hebt ruimte om nieuwe plannen of producten te lanceren

Een E-book schrijven, bloggen of lekker aan je website sleutelen

Je kunt weer vaker doen waarvoor je bent gaan ondernemen

Rust en ruimte om gewoon eens te brainstormen over je business en deze uit te bouwen

En wat dacht je van een dagje vrij? Pak hem!

Een Virtual Assistant geeft je letterlijk en figuurlijk ruimte om te groeien. In je agenda én in je hoofd.

Dus, wat is een Virtual Assistant? Het brede begrip zorgt er niet alleen voor dat het mijn werk zo leuk maakt, maar zorgt er ook voor dat we het volledig naar jouw wens en behoefte kunnen invullen. Ik leer, groei en geniet iedere dag.

Dat gun ik jou ook!

En nu concreet. Wat doet een Virtual Assistant?

Dat is (bijna) helemaal aan jou. Wat heb jij nodig, waar loop je tegenaan, waar heb je écht een hekel aan en wat zorgt ervoor dat jij chronisch tijd tekort hebt? Heb jij behoefte aan advies, aan de uitvoering van alledaagse taken, een creatief brein of een buddy die tijdwinnende systemen en tools voor je inricht? Hier kan ik je als virtual assistant in ieder geval bij helpen:

Office

E-mail en agendabeheer, facturatie, documentatie, fungeren als sparringpartner, regelen van kantoorbenodigdheden, offertes opmaken en redigeren, archiveren, gegevens invoeren en financiële administratie.

Organisatie

Het boeken en/of organiseren van reizen, overnachtingen, uitjes, meetings en bijeenkomsten.

HR Support

Werving en selectie, het organiseren en begeleiden van sollicitatieprocedures en/of beoordelingsgesprekken, verlof- en verzuimregistratie en het onderhouden van contact met externe organisaties. Denk hierbij aan het UWV, de Arbo arts, werving & selectiebureaus, detacheringsbureaus en opleidingsinstituten.

Klanten, marketing en sales

CRM beheer, klantcontact, service en aftersales, hulp bij acquisitie, social media en het opvolgen van leads.

Personal Assistant

Als PA regel ik jouw privézaken, van het afsluiten van verzekeringen, het maken van afspraken, plaatsen van reserveringen tot het organiseren van een feest. Maar ook als aanspreekpunt bij een verbouwing kan ik jou helpen. Kortom; ik help je met al je privézaken, zodat jij je op andere dingen kunt concentreren.

Creatief

Creatieve processen, contentcreatie, presentaties en drukwerk.

Sanne van Hermelen

Woonplaats:

Tiel

Telefoonnumer:

E-mail:

BTW: NL003791748B08
KvK: 83163972

Hé, vertel eens!

Wat zou jij met één uur extra tijd in de week doen? Of per dag! Zullen we het daar eens over hebben? Dan kijken we gelijk of we een match zijn. Ik heb de tijd. Jij ook?